Wednesday, November 26, 2014

Opettajuuden käsikirja blogina





Tässä opettajablogini ensimmäisessä postauksessa
kerron, miksi aloitin blogin kirjoittamisen. Kerron myös
lyhyesti, mitä ammattilliset opettajaopinnot pitävät
sisällään. Samoin annan esimerkkejä teemoista, 
joista tulen lähitulevaisuudessa kirjoittamaan.


Blogini tavoite


Aloitin Tampereen ammattikorkeakoulussa ammatilliset opettajaopinnot tänä syksynä. Yksi osa opintoja on opettajuuden käsikirjan tekeminen. Käsikirjassa kuvataan omaa kehittymisprosessia opettajana. Käsikirjan muoto on vapaa, niin valitsin itse muodoksi tämän blogin.


Ammatilliset opettajaopinnot

 

Ammatilliset opettajaopinnot ovat 60 opintopisteen laajuiset. Koulutusta järjestetään HAAGA-HELIA:ssa, HAMK:ssa, JAMK:ssa, OAMK:ssa ja TAMK:ssa. Seuraava haku koulutukseen on tammikuussa 2015. Lisätietoja Opintopolku.fi

(Ainakin) Tampereella koulutus on jaettu kolmeen opintokokonaisuuteen ja koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa 1,5 vuodessa. Ensimmäisen syksyn aikana, ensimmäisessä opintokokonaisuudessa (14 op) kuljetaan Kohti monimuotoisia oppimisympäristöjä. Syksyn aiheita olen avannut alla ja tulen kirjoittamaan niistä tarkemmin piakkoin. Kevään jaksossa kehitytään Kohti ohjauksellista opettajuutta (20 op). Kerron tästä tarkemmin ensi keväänä. Viimeisen syksyn kokonaisuus on nimeltään Kohti monialaista yhteistoimintaa (20 op). Kaikissa kolmessa opintokokonaisuudessa on sisällään myös kasvatustieteen opintoja yhteensä 10 op. Vastaavasti kaikissa kokonaisuuksissa on myös harjoittelua. Tänä syksynä tutustuin erilaisiin oppimisympäristöihin. Ensi kevään harjoittelu on nimeltää opetus- ja ohjaamisharjoittelu. 60 opintopisteeseen suoritus täydennetään valinnaisilla pedagogisilla opinnoilla.

Blogin tulevat aiheet

 

Tulen postaamaan pääsääntöisesti ajatuksiani koulutuksen välitehtäviin liittyen. Välitehtävissä olen käsitellyt jonkin verran aiheeseen liittyvää teoriaa ja paljon omia ajatuksiani aiheesta. Tänä syksynä olemme käsitelleet muun muassa
 Näistä aiheista tulen siis avaamaan omaan ajatteluani tämän alkutalven aikana. Seuraavassa postauksessa kerron tähän astisesta opetuspolustani.

No comments:

Post a Comment